Kategoria: GreenEvent Blogging

FLOW 2016 ja Sustainable Meal

GreenEventin hommat Flow festivaaleilla 2016 lähtivät käyntiin perjantaina 12. elokuuta, kun Sustainable Meal -ohjelmaan osallistuneista ravintoloista Top 5 pääsi mukaan paneelimaisteluun. Saimme onneksemme aurinkoisen sään kilpailulle ja vietimme rennon paneelin Paulig Coffeen terassilla. Panelisteina toimivat bloggari ja toimittaja Noora Shingler, kokki Antto Melasniemi sekä toimittaja Ina Mikkola. Sustainable Meal ohjelman tarkoitus on lisätä vastuullisten aterioiden tarjontaa ja kysyntää. Sustainable Meal ohjelmaan osallistui tänä vuonna Flowssa 15 ravintolaa. Jokaisella oli menussaan yksi vastuullinen ateria, joka täytti Sustainable Meal kriteerit. Ravintoloiden annokset osoittivat, että kestävän kehityksen mukainen ruoka on ennen kaikkea maukasta ja kaunista! Kisa oli tiukka. Lopulliseksi voittajaksi valittiin Gold & Green Nordic ravintolan nyhtökaurasta valmistettu Nordic Rainbow Salad. Sustainable Mealistä kuultiin kilpailun ohessa Bassoradiossa, jolloin Jussi kertoi enemmän Sustainable Meal -ohjelman taustoista. Paikalla oli myös hieno joukko muuta mediaa, mm. Suomen luonnonsuojeluliitto http://www.sll.fi/, Glorian Ruoka & Viini –lehti https://www.facebook.com/Glorianruokajaviini/ sekä Flow TV http://www.flowfestival.com/tv/. Teimme festivaalien lomassa haastatteluita ravintoloiden asiakkailta ja palaute Sustainable Mealista oli positiivista ja kannustavaa. Kasvisvaihtoehdot olivat suosittuja, ja voittaja-annosta näkyi monen festivaalikävijän lautasella. Mikä parasta, festivaalialueen Vegan alley houkutteli ruoillaan muitakin kuin vegaaneja tai ’aitoja’ kasvissyöjiä. Kuvia Sustainable Meal -aterioista jaettiin Instagramissa reippaasti ja joku onnekas heistä voittaa liput vuoden 2017 Flowhun. Kuvat kannattaa käydä tsekkaamassa Instagramissa hastageilla #sustainablemeal ja #flowfood. Lisää fiilistä löytyy GreenEventin Facebook sivuilta https://www.facebook.com/pages/GreenEvent-Oy/107709862665878. Jos missasit Flown, vastuullisia aterioita voi maistaa taas, kun Sustainable Meal suuntaa Climate Streetin Nopeat kokeilut -tapahtumaan Isoroballe syksyllä. -Anniina aka Ms. Yellow  
Kommentit 1 | Katsottu: 1289 |

TYÖHARJOITTELUSSA GREENEVENT OY:SSÄ

Harjoitteluni GreenEventillä starttasi kesän alussa pimeän illallisen merkeissä vuoratessa juhlasalia pilkkopimeäksi. Kun tarjoilijat sukelsivat saliin pimeännäkölaitteet silmillään, oma roolini oli auttaa heitä keittiön ja salin välillä. Oli mielenkiintoista nähdä miten juhlatila muokkautui tapahtuman tarpeisiin ja loi asiakkaille jännittävän illalliskokemuksen. Seuraavaksi pääsin mukaan isoon tapahtumaan, kun järjestimme HSY:n kesäpäivän Pirkkolan Urheilupuistossa. Opin tapahtumanjärjestämisestä sen, kuinka tärkeää on tuntea tapahtumapaikka, jotta viime hetken muutoksetkin ovat mahdollisia. Suurien linjojen lisäksi pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä. Ne tekevät tapahtumasta viimeistellyn. Sainkin käyttää käsityötaitojani hyväksi, kun tein rekvisiittaa tapahtumaan. Vaikka tapahtumapäivänä satoi kaatamalla, asiakkailta löytyi innokkuutta ja tsemppiä niin yleisurheiluun kuin segwayllä ja hooveillakin ajamiseen. Meininki paikan päällä oli enemmän kuin tarttuva! GreenEventin luoma konsepti Sustainable Meal www.sustainablemeal.fi on koettavissa tänäkin vuonna Flow festivaaleilla. Sen tiimoilta olin mukana Flow:n ruokamyyjien koulutuksessa, jossa Sami Tallberg ohjasti vastuullisempien aterioiden valmistamiseen. Luento sisälsi valtavasti hyviä vinkkejä. Flow festivaaleilla ravintoloista 15 on mukana Sustainable Meal -kilpailussa. On mukava huomata, että vastuullisuuteen panostetaan. Tehtävien lomassa rakensimme toimiston pihalle palan kasvimaata. ”Tee se itse” -kasvimaa syntyi kätevästi vanhasta kuormalavasta. Kasvamassa on mm. suklaaminttua, lehtisalaattia, rucolaa, sitruunamelissaa ja itselleni aivan uutta tuttavuutta lippiaa. Istutetut taimet voivat hyvin ja siemenistäkin on jo kasvanut lupaavia alkuja. Kasvimaata ei voi olla ajattelematta mukavan ja opettavaisen harjoittelun symbolina! Onneksi harjoittelua on vielä jäljellä. Odotan tulevia työtehtäviä innolla: Flowta, Pyörät pyörimään –fillaritapahtumaa Tapiolassa ja niiden tuomia uusia opettavaisia haasteita. Anniina aka Ms.Yellow
Kommentit 0 | Katsottu: 1185 |

Tulenhengen matkassa Saariselällä

Talven hommat alkavat olla tehtynä takana. Kevät alkaa vihdoin saapua.

Me vierailimme reilun kuukauden verran Lapissa Saariselällä. Kaamos taittui siellä hiilikävelyiden merkeissä. Kävelytimme kansainvälisiä asiakasryhmiä hyvällä menestyksellä. Jalkapohjiin tarttui heille mukaanviemisiksi pieni henkäys Lapin taikaa ja suuri annos itsensä voittamista.

Kakslauttasen maisemassa hiilitulillemme pysähtyi jokaisena päivänä matkaajia eri puolilta maailmaa ihmettelemään tulen magiikkaa. ”Miksi poltatte puuta? Koska revontulet syttyvät? Mistä löydän majapaikkani? Missä lumi-iglut ovat?” Näihin kysymyksiin vastailimme aina pientä lapinlisää tarinoihin liittäen. Monet turistit olisivat tarinamme kuultuaan halunneet kokeilla itsekin hiililläkävelyä, mutta rata oli tällä kertaa rakennettu vain harvoille ja valituille yksityisasiakkaille.

Tulilla poikkesi myös paikallista väkeä. Juttelimme useana päivänä erään Anrin kanssa siinä puuta poltellessamme. Ystävystyimme Anrin kanssa ja hän otti tulihommistamme myös videota, jota voi käydä vilkaisemassa täällä: (Hiilitulilla). Tulen loimotus pimeässä on voimakas elementti, sen ääreen on melkein pakko pysähtyä. Välillä se on ihan tarpeen, se pysähtyminen.

Tulenhenki_290113

Tulista voimaa kevääseen!

Kommentit 1 | Katsottu: 2607 |

Työharjoittelussa

Pienistä puroista tulee... vain vähän isompi puro?

Aloitin Haaga-Helian ammattikorkeakoulun matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmaan kuuluvan työharjoitteluni GreenEventissä keväisenä maanantaiaamuna 2.4. ja lopetin kesäisenä keskiviikkoiltana 30.5.2012. Syy siihen, miksi halusin tehdä työharjoitteluni juuri kyseisessä yrityksessä oli tämä: Halusin jotain kunnolla ympäristöystävällistä sekä jotain erilaista. Sain molemmat.

Ensimmäisestä päivästä lähtien tunnelma toimistolla oli rento ja kotoisa, radio soi taustalla ja kahvia löytyi aina. Omalle työpisteelleni alkoi hyvin pian kerääntyä läppärin seuraksi erilaisia ympäristöystävällisyyteen liittyviä lehtisiä, artikkeleita ja muita lippulappusia, joita muut jättivät minulle tutkittaviksi. Ensimmäisen työviikkoni painopiste oli ympäristöystävällisen ajattelutavan sisäistämisessä liiketoiminnassa, sekä Suomen tapahtuma-alan hahmottamisessa. Sain heti ensimmäisenä päivänä ensimmäiset tehtäväni – ja siitä se ajatus sitten lähti. Muutamaa suurempaa kirjoitustehtävää työstin koko harjoitteluajan, aina kun ei ollut projekteja, jotka vaativat välitöntä huomiota. Muuten tehtävänantoni vaihtelivat laidasta laitaan: Pääsin osallistumaan sekä tuotannon että myynnin ajankohtaisiin projekteihin eli tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen, tutkimaan erilaisia nettisivustoja, varaamaan juhlatiloja, seuraamaan kokouksia ja lopulta keikkapäivänä mukaan tapahtumapisteelle, sekä hoitamaan käytännön järjestelyjä.

Tärkeimmät asiat, mitä opin työharjoitteluni aikana GreenEventissä, eivät kuitenkaan liity käytännön asioihin, vaikka Polaroid –kameran käyttö, tehokas tiedonkeruu ja tarjouspyynnön kirjoittaminen hyödyllisiä taitoja ovatkin. Opin, että yrityksen sisäinen kommunikaatio on äärimmäisen tärkeää. Tämä kommunikaatio on kuin palapeli, joka koostuu sähköposteista, juttelutuokioista, puhelinsoitoista sekä minipalavereista, ja toimiakseen se vaatii jokaista osaansa. Kun on kyse ihmisten välisestä kommunikoinnista, varsinkin työpaikalla, kaikki tieto on tarpeellista. Mutta mikä tärkeintä, opin, että kaikkeen ei tarvitse työharjoittelussa ja -elämässä aina pystyä; pitää vain osata myöntää se, että ei pysty. Ja sen jälkeen kysymään apua.

Tämä tärkeä läksy on ollut hieno oppia niinkin ahkerien ja omistautuneiden ihmisten kuin GreenEventin työntekijöiden seurassa. He eivät vaadi muilta sen enempää kuin itseltänsäkään. GreenEvent on yritys, joka tietää ehdottomasti mitä haluaa, ja he ovat opettaneet minulle, että niin ympäristöystävällisyydessä kuin laajemminkin elämässä jokaisella pienellä teolla on merkityksensä; se ei ehkä tunnu olennaiselta heti, mutta lupaan, että lopussa se on. Joten vastaukseni otsikkoon on tämä: Pienistä puroista tulee joki ja joesta tulee meri. Ajan mittaan.

Siirryn kesän viettoon sekä monia käytännön taitoja että ideoita rikkaampana, mutta ennen kaikkea viisaampana ihmisenä. Suuri kiitos siitä GreenEventin empaattiselle, tarmokkaalle ja rohkealle väelle. Uskon, että tulette tulevaisuudessa näyttämään tietä monelle muullekin omaa polkuaan etsivälle nuorelle.

“There are no passengers on Spaceship Earth.  We are all crew.”  -Marshall McLuhan, 1964

-Ms. Violet / Dunja Suikkanen

Kommentit 0 | Katsottu: 2849 |

Tunnelmia kongressimessuilta

Jokavuotiset kongressimessut järjestettiin tällä viikolla. Alan toimijat esittäytyvät messuosastoillaan ja kokoustiloihin aikataulutetaan melkoinen määrä esityksiä ja alustuksia erilaisista aiheista. Näinhän se menee. Asiakkaat ja tarjoajat, tutut ja vähemmän tutut tapaavat toisiaan. Pelkkien osastojen kiertämiseen saa helposti kulumaan sen kolmisen tuntia, helposti. Kävin itse mm. kuuntelemassa case-esittelyn ympäristöystävällisesti rakennetusta pohjoismaisesta konferenssista. Peilasin omaa tapaamme toimia tähän kyseiseen esiteltyyn caseen. Vaikutti mukavan tutulta tuo malli. Tuntui hyvältä huomata, että on asiaan paneutuvia toimijoita, jotka asettavat riman yhtä korkealle kuin minne sen itse on sijoíttanut. Tämän alan osaajia tarvitaan varmasti! Messuosastoilla sen sijaan ympäristömyönteisyys näkyi edelleen valitettavan vähän.

Mitä muuta messuilta? Tuttuus ja turvallisuus ei ole huono asia. Rohkeus ja tinkimättömyys taas sitten - no, hieman harvinaisempia hyveitä.

Toimistollamme odotellaan kovasti puiden vihertymistä.

Näissä tunnelmissa, rohkeasti.

"How do you see this tree? Is it really green? Don’t be afraid to paint it as green as possible."

- Paul Gauguin -

Kommentit 0 | Katsottu: 2486 |
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>