Työharjoittelussa

Pienistä puroista tulee... vain vähän isompi puro?

Aloitin Haaga-Helian ammattikorkeakoulun matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmaan kuuluvan työharjoitteluni GreenEventissä keväisenä maanantaiaamuna 2.4. ja lopetin kesäisenä keskiviikkoiltana 30.5.2012. Syy siihen, miksi halusin tehdä työharjoitteluni juuri kyseisessä yrityksessä oli tämä: Halusin jotain kunnolla ympäristöystävällistä sekä jotain erilaista. Sain molemmat.

Ensimmäisestä päivästä lähtien tunnelma toimistolla oli rento ja kotoisa, radio soi taustalla ja kahvia löytyi aina. Omalle työpisteelleni alkoi hyvin pian kerääntyä läppärin seuraksi erilaisia ympäristöystävällisyyteen liittyviä lehtisiä, artikkeleita ja muita lippulappusia, joita muut jättivät minulle tutkittaviksi. Ensimmäisen työviikkoni painopiste oli ympäristöystävällisen ajattelutavan sisäistämisessä liiketoiminnassa, sekä Suomen tapahtuma-alan hahmottamisessa. Sain heti ensimmäisenä päivänä ensimmäiset tehtäväni – ja siitä se ajatus sitten lähti. Muutamaa suurempaa kirjoitustehtävää työstin koko harjoitteluajan, aina kun ei ollut projekteja, jotka vaativat välitöntä huomiota. Muuten tehtävänantoni vaihtelivat laidasta laitaan: Pääsin osallistumaan sekä tuotannon että myynnin ajankohtaisiin projekteihin eli tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen, tutkimaan erilaisia nettisivustoja, varaamaan juhlatiloja, seuraamaan kokouksia ja lopulta keikkapäivänä mukaan tapahtumapisteelle, sekä hoitamaan käytännön järjestelyjä.

Tärkeimmät asiat, mitä opin työharjoitteluni aikana GreenEventissä, eivät kuitenkaan liity käytännön asioihin, vaikka Polaroid –kameran käyttö, tehokas tiedonkeruu ja tarjouspyynnön kirjoittaminen hyödyllisiä taitoja ovatkin. Opin, että yrityksen sisäinen kommunikaatio on äärimmäisen tärkeää. Tämä kommunikaatio on kuin palapeli, joka koostuu sähköposteista, juttelutuokioista, puhelinsoitoista sekä minipalavereista, ja toimiakseen se vaatii jokaista osaansa. Kun on kyse ihmisten välisestä kommunikoinnista, varsinkin työpaikalla, kaikki tieto on tarpeellista. Mutta mikä tärkeintä, opin, että kaikkeen ei tarvitse työharjoittelussa ja -elämässä aina pystyä; pitää vain osata myöntää se, että ei pysty. Ja sen jälkeen kysymään apua.

Tämä tärkeä läksy on ollut hieno oppia niinkin ahkerien ja omistautuneiden ihmisten kuin GreenEventin työntekijöiden seurassa. He eivät vaadi muilta sen enempää kuin itseltänsäkään. GreenEvent on yritys, joka tietää ehdottomasti mitä haluaa, ja he ovat opettaneet minulle, että niin ympäristöystävällisyydessä kuin laajemminkin elämässä jokaisella pienellä teolla on merkityksensä; se ei ehkä tunnu olennaiselta heti, mutta lupaan, että lopussa se on. Joten vastaukseni otsikkoon on tämä: Pienistä puroista tulee joki ja joesta tulee meri. Ajan mittaan.

Siirryn kesän viettoon sekä monia käytännön taitoja että ideoita rikkaampana, mutta ennen kaikkea viisaampana ihmisenä. Suuri kiitos siitä GreenEventin empaattiselle, tarmokkaalle ja rohkealle väelle. Uskon, että tulette tulevaisuudessa näyttämään tietä monelle muullekin omaa polkuaan etsivälle nuorelle.

“There are no passengers on Spaceship Earth.  We are all crew.”  -Marshall McLuhan, 1964

-Ms. Violet / Dunja Suikkanen


Kommentit
(Ei vielä kommentteja)
Kirjoita kommentti