Tulenhengen matkassa Saariselällä

Talven hommat alkavat olla tehtynä takana. Kevät alkaa vihdoin saapua.

Me vierailimme reilun kuukauden verran Lapissa Saariselällä. Kaamos taittui siellä hiilikävelyiden merkeissä. Kävelytimme kansainvälisiä asiakasryhmiä hyvällä menestyksellä. Jalkapohjiin tarttui heille mukaanviemisiksi pieni henkäys Lapin taikaa ja suuri annos itsensä voittamista.

Kakslauttasen maisemassa hiilitulillemme pysähtyi jokaisena päivänä matkaajia eri puolilta maailmaa ihmettelemään tulen magiikkaa. ”Miksi poltatte puuta? Koska revontulet syttyvät? Mistä löydän majapaikkani? Missä lumi-iglut ovat?” Näihin kysymyksiin vastailimme aina pientä lapinlisää tarinoihin liittäen. Monet turistit olisivat tarinamme kuultuaan halunneet kokeilla itsekin hiililläkävelyä, mutta rata oli tällä kertaa rakennettu vain harvoille ja valituille yksityisasiakkaille.

Tulilla poikkesi myös paikallista väkeä. Juttelimme useana päivänä erään Anrin kanssa siinä puuta poltellessamme. Ystävystyimme Anrin kanssa ja hän otti tulihommistamme myös videota, jota voi käydä vilkaisemassa täällä: (Hiilitulilla). Tulen loimotus pimeässä on voimakas elementti, sen ääreen on melkein pakko pysähtyä. Välillä se on ihan tarpeen, se pysähtyminen.

Tulenhenki_290113

Tulista voimaa kevääseen!


Kommentit
kulta
- 26-03-2013 at 11:10
Ompa hieno kuva!
Kirjoita kommentti

TERVETULOA GREEN-BLOGIIN!

Mukavaa, että pääsit käymään. Jos siltä tuntuu, niin osallistu keskusteluun jättämällä kommentti ja muista myös tilata suora RSS-feed niin pysyt ajantasalla!